Bruggen Bouwen? Toont Microsoft zijn liefde voor Linux met de introductie van ‘Sudo voor Windows’?

Windows 11 sudo

In een tijd waarin digitale veiligheid en effici├źntie van essentieel belang zijn, heeft Microsoft gisteren een baanbrekende stap gezet met de introductie van ‘Sudo voor Windows’. Deze nieuwe functie, ge├»ntegreerd in het Windows 11-ecosysteem, stelt gebruikers in staat om opdrachten met verhoogde rechten uit te voeren vanuit gebruikersniveau-terminals, wat een aanzienlijke verbetering betekent voor zowel de gebruikerservaring als de veiligheid.

Met Sudo voor Windows hoeven gebruikers niet langer een nieuwe verhoogde console te openen om commando’s met verhoogde rechten uit te voeren. Dit biedt niet alleen een naadloze workflow, maar vermindert ook het risico op misbruik van verhoogde privileges door de duidelijke scheiding van standaard- en verhoogde taken.

Jordi Adoumie, Windows Product Manager, benadrukte de significante impact van deze nieuwe functie tijdens de aankondiging: “Sudo voor Windows is een ergonomische en vertrouwde oplossing voor gebruikers die een commando naar een hoger niveau willen tillen zonder de complexiteit van traditionele methoden.”

Naast de lancering van Sudo voor Windows werkt Microsoft ook aan het open source maken van deze tool, waarmee het engagement van het bedrijf voor transparantie en samenwerking wordt onderstreept. Als alternatief met meer configuratieopties en een uitgebreidere functieset, wordt gsudo van Gerardo Grignoli aanbevolen.

Het is echter belangrijk op te merken dat Sudo voor Windows een Windows-specifieke implementatie is en niet direct compatibel is met Linux sudo-scripts. Gebruikers die deze functionaliteit willen inschakelen, kunnen dit doen via de Windows-instellingen.

De introductie van ‘Sudo voor Windows’ markeert niet alleen een cruciale stap voorwaarts in de integratie van Linux-functionaliteit in het Windows-ecosysteem, maar roept ook de vraag op: toont Microsoft zijn liefde voor Linux? Door deze innovatieve brug te slaan tussen de twee dominante besturingssystemen, wordt de weg vrijgemaakt voor een toekomst van samenwerking en synergie tussen twee ooit gescheiden werelden.

Bron: Bleepingcomputers.com

Visited 5 times, 1 visit(s) today

Over

Dit vind je misschien ook leuk...

Uw e-mail wordt niet gepubliceerd. De velden Naam en E-mailadres zijn verplicht