Nieuwe Dreiging Op Facebook: Wees Alert voor Ov3r_Stealer en Bescherm Je Privacy!

🚨 Opgelet! 🚨

Facebook is een plek vol verbindingen, maar niet alle links zijn wat ze lijken te zijn. Er sluimert een gevaarlijke dreiging genaamd Ov3r_Stealer die op de loer ligt, klaar om via valse vacatures op Facebook kostbare gegevens te stelen met slechts één klik.

Deze sluwe malware richt zijn pijlen op een breed scala aan apps, van cryptocurrency-portemonnees tot webbrowsers, Discord en meer. Hij speurt zelfs door uw systeeminstellingen en lokale bestanden, op zoek naar waardevolle informatie die hij kan exfiltreren.

Maar dat is niet alles. Ov3r_Stealer werkt als een spion in de schaduw, verzamelt elke 90 minuten alle gegevens die het kan vinden en stuurt ze stilletjes weg naar een Telegram-bot. Het verzamelt zelfs de geolocatie van zijn slachtoffers.

De oorsprong van deze dreiging is nog duisterder. Trustwave heeft verbanden gevonden tussen deze malware en duistere gebruikersgemeenschappen die zich bezighouden met het kraken van software. Ze hebben zelfs overeenkomsten ontdekt met andere beruchte malware, Phemedrone.

Maar wees gewaarschuwd, deze dreiging kent geen grenzen. De mensen achter Ov3r_Stealer zijn wereldwijd actief en gebruiken verschillende talen en vlaggen om hun sporen te verbergen.

Dus voordat je op die verleidelijke link klikt, denk twee keer na. Bescherm jezelf en je gegevens. Wees op je hoede voor wat je op Facebook tegenkomt, want niet alles is zo onschuldig als het lijkt.

Bron: Bleepingcomputer.com

Visited 9 times, 1 visit(s) today

Over

Dit vind je misschien ook leuk...

Uw e-mail wordt niet gepubliceerd. De velden Naam en E-mailadres zijn verplicht